ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα»

Ξεκίνησαν οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα» που διοργανώνεται και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από ανάθεση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτές οι εκπαιδευτικές δράσεις εντάσσονται  στο πλαίσιο ενός πολύ σημαντικού PROJECT που υλοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών για ομογενείς μαθητές   από διάφορες χώρες και ηπείρους, οι οποίοι φιλοξενούνται σε τέσσερις  κατασκηνωτικές περιόδους από τον Δήμο Αθηναίων.

Κατά την πρώτη περίοδο, επτά από τους είκοσι τρείς συνολικά προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν και εφαρμόζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν.
Συγχαίρουμε τους/τις μεταπτυχιακούς/ές και προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες  μας για τις δημιουργικές δράσεις τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα επιβλέπει και συντονίζει η Αντιπρύτανις Εξωστρέφειας, Διεθνών Σχέσεων και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα ενώ στον συντονισμό των τεσσάρων περιόδων συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη της ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιδρύματος: ο κ. Μενέλαος Τζιφόπουλος, επίκουρος Καθηγητής, η κ. Χρυσάνθη Μάρκου υπ. Διδάκτορας, η κ. Ελένη Κοροσίδου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, ο κ. Σπύρος Μπούρας, Διδάκτορας και ο κ. Γιάννης Μπουνόβας, μέλος ΕΔΙΠ. Τη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναστασία Ελισαίου.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών και νέων ομογενών που διοργανώνουμε φέτος το καλοκαίρι, συνάντησα στο Μουσείο Ακρόπολης και συνομίλησα με την εξαιρετική ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου, κας Ελένης Γρίβα, υλοποιούν την εκπαιδευτική δράση «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα».

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας στις παιδικές εξοχές που διατηρεί στον Άγιο Ανδρέα.

Τα παιδιά από την #Κωνσταντινούπολη και την #Ίμβρο που συμμετέχουν στην 1η κατασκηνωτική περίοδο και εν συνεχεία τα παιδιά από τον Ελληνισμό της Βραζιλίας, της Τανζανίας, της Ουκρανίας, της Κάτω Ιταλίας, της Αιγύπτου και του Αμάν που θα φιλοξενηθούν στις επόμενες 3 κατασκηνωτικές περιόδους, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την δράση «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα» να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, με τρόπο βιωματικό και με βάση το παιχνίδι.